olijfgaard

Exclusieve Spaanse Olijfolie vanaf nu te koop in de B&B.

 

Al onze olijfolies zin AOVE's: Aceite de Oliva Virgen EXTRA, wat zoveel betekent als olijfolie van superieure kwaliteit, van olijven door uitsluitend mechanische behandeling (persen, centrifuge).

 

Het aroma en de smaak zijn dan ook niets meer of minder al het goede dat olijven in zich dragen. Een AOVE olijfolie is het beste natuurlijk product dat olijven voortbrengen. In Spanje spreekt men daarom van "zumo", wat letterlijk "sap" betekent: het beste sap van de olijven, dat is een AOVE!

 

In europese concours zijn het steevast Spaanse olijfolies die de top 3 van beste Europese Olijfolies aanvoeren. Wij proberen een breed assortiment van variëteiten aan te bieden, afkomstig van verschillende variëteiten en uit verschillende streken in Spanje.

 

Momenteel kan de olijfolie enkel gekocht worden in onze B&B. Je kan ons altijd een mail sturen voor meer info omtrent verkoopsmogelijkheden.

Finca la Torre

In de neus intens fruitig. Smaak: bittere aanhef, daarna pittig met toets van amandel, appel en banaan. Complex en evenwichtig. Top-olijfolie, winnaar van meerdere Spaanse kwaliteitsprijzen!

Prijs : € 17,80

Finca La Torre Citroen

Gearromatiseerde olie met etherische olie uit de schil. Zeer aangename citroen aroma met op de achtergrond een kleine bittere toets. Om alle visgerechten af te werken. Recept idee: witloof, verse noordzeegarnalen afgewerkt met deze schat uit Andalusië!

Prijs : € 12,75

Finca La Torre Sinaas

Gearromatiseerde olijfolie van premium kwaliteit. Zachte toets van sinaas met het kruidige van mandarijn. Combineert geweldig met alle bereidingen van eend of voor de durvers met een chocolodadessert!

Prijs : € 12,75

Rincón De La Subbética

Intense fruitigheid. Grote complexiteit. Citrusvruchten, tijm en munt. In de mond, zoete aanzet, nootachtig, bitter en pittig. Lange nasmaak. Perfect gestructureerde olijfolie.

Prijs : € 16,55

Oro del Desierto

Speciale selectie met beperkte productie. De neus is fruitig, met hints van vers gemaaid gras en vijgen. Veel karakter en persoonlijkheid. Medium bitterheid. Nasmaak: verse sla met kleine bittere toets. Beste ecologische olijfolie ter wereld 2015. De drie verschillende olijfrassen (coupage), Arbequina, Hojiblanca en Picual vormen een breed en uniek palet van smaken van heel zacht tot kruidig en licht pittig.

Prijs : € 15,20

Graccurris

Top ecologisch product! Eén van de beste van Spanje! Een familiebedrijf beheerd door drie broers op grond die sinds generaties aan de familie behoort. Export over de hele wereld, waaronder de Verenigde Staten, Japan, België, Nederland, Luxemburg, Denemarken, Frankrijk en China. Gespecialiseerd sinds 1999 in een ecologische teelt van Arbequina rassen. Hun kwaliteit wordt erkend in prestigieuze competities olijfolie. Fruitig aroma, zoet in de mond met toetsen van artisjok, groene amandel, walnoot, tomaat en venkel.

Prijs : € 11,45

Venta del Baron

Sinds 1998 heeft Venta del Baron, D.O.P Priego de Cordoba, al meer dan 60 toonaangevende prijzen gewonnen in 8 verschillende landen, waaronder “World’s Best Olive Oil” uitgereikt door de “International Olive Council”. Door de ligging en het microklimaat worden hier olijfoliën geproduceerd van uitzonderlijke kwaliteit die internationaal hoog in aanzien staan. Uit de olijven wordt een prachtige olie geperst waarin je de geuren van groene kruiden, pepermunt, amandelen, bananen en appel zult herkennen. Smaakbeleving: Zoetig, overgaand in een licht bittertje en peperig met een nootachtige afdronk.

Prijs : € 15,20

Trujal de Arróniz

Complex en evenwichtig, groen-gele kleur, met een middelhoge fruitigheid. Zijn fruitige aroma van olijven, zachte aanzet met een kruidige afdronk.

Prijs : € 7,60

wijnflessenkast