OMGEVING - Sint-Truiden

Sint-Truiden, parel van Zuid Limburg

Sint-Truiden is de grootste limburgse stad qua oppervlakte en verrast de bezoeker door een unieke mix van natuur en historisch erfgoed.

Bed and Breakfast Casa de Paja - Kerkom

B&B Casa de Paja bevindt zich in een deelgemeente van Sint-Truiden, Kerkom.

Haspengouw

Je kan het glooiende Haspengouws landschap het best verkennen door te wandelen of te fietsen. Massa's bezoekers komen naar de stad en de streek tijdens de bloesemperiode. We willen jullie echter overtuigen om buiten deze drukke periode te genieten van de rust en de stilte, van het steeds afwisselende landschap, ook in de herfst en de winter! Vooral het fruit staat centraal in de beleving van Sint-Truiden. Bloesemfeesten, oogstfeesten, heerlijke streekproducten .... genieten in veel variaties!

Trudostad

Sint-Truiden heeft alles met de figuur van Trudo... de Frankische edelman die rond 650 een kerk en klooster bouwde, de kleine gemeenschap werd een welvarende abdij die tot het einde van de achttiende eeuw wel en wee van de stad zou meemaken. De moeite waard om te bezoeken is de abdijsite met abdijtoren en crypte.
Meer historisch erfgoed vind je in het museum "de mindere" (religieus erfgoed van de minderbroeders) en naar onze mening een topper zijn de schitterende muurschilderingen in de voormalige begijnhofkerk (Unesco werelderfgoed).

                                                                

CasadepajaAbdijtorenSintTruiden014Abdijtoren Sint-Truiden    

Brouwerijen

De stad heeft ook twee brouwerijen, waarvan er één vlakbij Casa de Paja gelegen is, De Bink, in een oude vierkantshoeve is het een heerlijke plek om uit te rusten na een actieve wandeling in het wandelgebied vlakbij.

 

Meer info: 8