OMGEVING - Hasselt

Hoofdstad van de provincie, Hasselt, ligt op een goede 23 km of een halfuurtje rijden van Casa de Paja. Bekend om zijn jenever, winkelcentrum, Japanse Tuin, Pukkelpop en nog zoveel meer. De stad promoot zich de laatste jaren als "stad van de smaak", er is dan ook een groot aanbod eten en drinken.

Voor het voorjaar zijn volgende activiteiten interessant:

 

Krokusfestival (26/2 t.e.m. 6/3): jaarlijks internationaal kinderkunstenfestival, een uitdagende cocktail van theater, poppen, muziek, dans, installaties, film en veel meer. 

Hasselt Carnaval (30 maart)

Koopzondag op 6 april 

Japanse Tuin open vanaf 1/4 

Autoluwe zondag met Boulev’art op 18 mei 2014: Voor het zesde jaar op rij wordt de laatste zondag van mei het centrum van Hasselt autovrij. Er zijn activiteiten voor jong en oud verspreid over het hele stadscentrum zoals de gezellige boeken- en kunstmarkt. 

Live in Hasselt (31 mei en 1 juni): Live in Hasselt is de grootste kroegentocht in België met optredens van bands in de verschillende horecazaken. Het festival is gratis en de stad wordt verkeersvrij gemaakt. 

Limburg Proeft (6 t/m 9 juni): Tweede editie van dit groot culinair festival met diverse topchefs, restaurants en bistro’s.

 

Meer info: 8