Borgloon is één van onze favoriete plaatsen in de omgeving. Het landschap is samen met Sint-Truiden het mooiste plekje en hart van de fruitstreek. Ook hier je geniet van het best van de landschapspracht door te wandelen of te fietsen. Op het oude speelhof, vlakbij de historische burchtheuvel, zijn er de leukste horecazaken. Borgloon is vanuit Casa de Paja vlot te bereiken, een goede 15 km. Je kan er ook via het fietsknooppuntennetwerk naar toe fietsen. Vraag ons een plannetje om via een kortere weg aan te sluiten op het netwerk.

We geven je hier slechts enkele tips om in en rond Borgloon te doen:

De oude stoomstroopfabriek is één van de laatste restanten van de industriële verwerking van fruit tot stroop. De oude fabriek won de monumentenwedstrijd van Canvas. In het bezoekerscentrum kan je uiteraard stroop kopen maar ook genieten van andere streekproducten.

In Borgloon werd er reeds wijn gemaakt in de 12de eeuw. De vruchtbare Haspengouwse hellingen zorgden voor een ideale locatie. Je treft er een zestal wijndomeinen. Het wijndomein, waar de serie "Zuidflank" werd opgenomen, bevind zich wat verderop, in Genoelselderen, deelgemeente van Riemst.

De combinatie van natuur en kunst wordt in Borgloon op creatieve wijze gestalte gegeven. Het project Pit brengt  kunstwerken in het  landschap langs fiets -en wandelwegen van Borgloon naar Heers. Het meest bekende werk is wellicht dat van een Loons kerkje.

Een laatste tip die we nog mee willen geven is het klooster van Coolen, langs het traject van de vroegere fruitspoorlijn, met stip één van de meest pittorreske plaatsen in Borgloon.

 

Voor meer info:  8